ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΕΜΙΣΗ Η ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
6 μετρια κολοκυθακια
500γρ κιμα
250γρ ρυζι
50 αμπελοφυλλα περιπου
2 κρεμυδακια φρεσκα
μισο ματσακι ανιθο
μισο ματσακι μαιντανο
2 κ.σ.βουτηρο φυτικο
1 κουπα ελαιολαδο
το χυμο απο 1 λεμονι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ,ΤΑ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ.3τμχ απο το εσωτερικο το τριβουμε στον ρεντε και το βαζουμε στην γεμιση.Σε ενα σκευος βαζουμε ψιλοκομμενα,μαιντανο,ανιθο,κρεμυδακια,κιμα,ρυζι,βουτηρο,ελαιολαδο,αλατι,πιπερι.Τα ζυμωνουμε πολυ καλα .Γεμιζουμε τα κολοκυθακια μας ,αθου προηγουμενως τα εχουμε τρυπησει με ενα πηρουνι[δες φωτογρραφια].τυλιγουμε τα σαλμαδακιακαι τα αραδιαζουμε κι αυτα στην κατσαρολα.Προσθετουμε βραστο νερο να σκεπαστουν ολα τα γεμιστα.Σκεπαζουμε με ενα πιατο να μην διαλυθουν τα ντολμαδακια.Βραζουμε σε μετρια φωτια ,[προσθετουμε λιγο λαδι]για 45 λεπτα η δοκιμαζουμε αν εβρασαν.ΔΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ Η ΣΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ.
ΥΛΙΚΑ
1 κεσεδακι γιαουρτι στραγγιστο
1 σκελιδα σκορδο
3 φυλλαρακια δυοσμο η ανιθο
Λιγο χυμο λεμονι
Αλατι
Πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε το σκορδο,παιρνουμε ενα φλυτζανακι του καφε ζωμο απο το φαγητο,προσθετουμε τον δυοσμο η τον ανιθο,τον χυμο απο το λεμονι και τα χτυπαμε ολα μαζι στο μπλεντερ.Προσθετουμε το γιαουρτι και 2 κουταλιες ελαιολαδο.Αναλογα ποσο πηχτη την θελουμε προσθετουμε η αφαιρουμε λεμονι.Σερβιρουμε τα κολοκυθακια και τα περιχυνουμε με την σος.
ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ
ΥΛΙΚΑ
2αβγα
1 λεμονι τον χυμο του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κανουμε το αβγολεμονο οπως επιθυμει ο καθενας μας!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου