ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΙΑΧΝΙ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΙΑΧΝΙ
Τι χρειαζόμαστε:
½ κιλό μανιτάρια φρέσκα
2 κρεμμύδια τριμενα στο ρεντε
150 γρ ντομάτα
2 κ.σ ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι κρασι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κοκκινη πιπερια Φλωρινης σε ροδελες
ψιλοκομενο μαιδανο
½ κ.γ αλάτι
½ κ.γ πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
Σε μια κατσαρόλα μαραίνουμε το κρεμμύδι με το λάδι για 5’ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια (αναλόγως το μέγεθος τα κόβουμε στα δυο η περισσότερα κομμάτια) ,τις ροδελες της πιπεριας και ανακατεύουμε για άλλα 5’.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασι,[αφηνουμε να εξατμιστει ]το σκόρδο, την ντομάτα, το αλατοπίπερο,το μαιδανο και συμπληρώνουμε λίγο νερό (½ ποτήρι περίπου, γιατί τα μανιτάρια θα αφήσουν αρκετό νερό) και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει το φαγητό για 1 ώρα, προσέχοντας να μην τελειώσει το ν
Αν το ετοιμάσετε ως κύριο πιάτο, είναι δυο μερίδες. Αν το χρησιμοποιήσετε για γαρνιτούρα βγαίνουν τέσσερις μερίδες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις