ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ!
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ!!!Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΜΜ!!!
ΥΛΙΚΑ ΜΕΙΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΒΟΥΤΗΓΜΑ ΤΩΝ ΣΑΒΑΓΙΑΡ
2 πακετα σαβαγιαρ
2 ποτηρια νερο
5 κουταλιες κακαο
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 σακουλακι κουβερτούρα σε νιφαδες [100γρ]
1 φακελακι κρεμα Γιωτης σοκολατα την βραστη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
1 φακελακι κρεμα ζαχαροπλαστικης Γιωτης [μαζι με 2,5 κουπες γαλα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ
1 λιτρο φρεσκο γαλα
150γρ κορν φλαουρ
1 φακελακι κουβερτουρα σε νιφαδες
1 βανιλια
6 κουταλιες ζαχαρη
250γρ ζαχαρη
2 κουταλιες της σουπας πραλινα φουντουκιου
2 πρεζες αλατι
Εκτελεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη κρεμα ζαχαροπλαστικης με 2,5 κουπες γαλα. Οταν πήξει τη βάζουμε στο ψυγείο.
Κατόπιν βάζουμε το νερό, το κακάο και τη ζάχαρη σε σιγανή φωτιά μέχρι να πάρουν μια βράση.
Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις νιφαδες κουβερτούρας και ανακατεύουμε μέχρι να λυώσει.Διαλυουμε σε λιγο νερο την βραστη κρεμα σοκολατας και την ριχνουμε μεσα στο μιγμα νερο+κακαο+ΖΑΧΑΡΗ+κουβερτουρα,ανακατευουμε μεχρι να αρχισει να πυχτωνει.
Σε αλλο σκευος βαζουμε το γαλα, το κορν φλαουρ,την ζαχαρη.την βανιλια,το αλατι.Βραζουμε και ανακατευουμε να μην πιασει η κρεμα,προσθετουμε τις νιφαδες σοκολατας και στο τελος τις 2 κουταλιες πραλινας φουντουκιου.Ηκρεμα Προφιτερολ ειναι ετοιμη!
Σε βαθύ σκευος βάζουμε λίγο από το μίγμα αυτό κάθε φορά και βουτάμε ενα ενα τα σαβαγιαρ. Τοποθετούμε τα σαβαγιαρ στη βαση του ταπερ, ή σε ταψί. Από πάνω βάζουμε την κρέμα που έχουμε στο ψυγείο. Πάνω από την κρέμα στρώνουμε πάλι σαβαγιαρ βουτηγμενα στην σοκολατενια κρεμα.Απο πανω στρωνουμε την κρεμα προφιτερολ που εχουμε ετοιμη.Γαρνιρισα το γλυκο με γλυκο του κουταλιου καροτο.Μαρεσει ο συνδιασμος του με την σοκολατα!Βαζουμε το γλυκο 4 ωρες στο ψυγειο να σφιξει.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου