ΑΧΛΑΔΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ












ΑΧΛΑΔΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
1000γρ αχλαδια αγουρωπα,καθαρισμενα
1000γρ ζαχαρη
2 κουταλιες της σουπας ασβεστη
2 λιτρα νερο
3 κλαδακια αρμπαροριζα
τον χυμο ενος λεμονιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε τα αχλαδια απο την φλουδα και απο τα κουκουτσια με το ειδικο εργαλειο[βλεπε φωτο].Βαζουμε σε μια λεκανη τα 2 λιτρα νερο και διαλυουμε την σκονη του ασβεστη.Το αφηνουμε να κατασταλαξει και παιρνουμε το νερο  για να βαλουμε μεσα τα αχλαδια.Τα αφηνουμε 2 ωρες.Μετα τα ξεπλενουμε καλα σε τρεχουμενο νερο.Βραζουμε την ζαχαρη με 2 ποτηρια νερο.Απο την αρχη του βρασμου,ριχνουμε και τα αχλαδια .Τα αφηνουμε να βρασουν μεχρι το γλυκο να βγαλει μεγαλες φουσκαλες.Προσθετουμε 3 κλαδακια αρμπαροριζας και τον χυμο απο 1 λεμονι[η 1 κουταλακι του γλυκου ξινο]και την φλουδα απο το λεμονι για περισσοτερο χρωμα.Παιρνει ακομα μια βραση,δοκιμαζουμε αν  εβρασαν τα αχλαδακια  και εδεσε το γλυκο.Σβηνουμε την φωτια.Το αφηνουμε 12 ωρες στην κατσαρολα και μετα βλεπουμε αν χρειαζεται κι αλλο δεσιμο και βρασιμο.Αν θελει το ξαναβραζουμε και δοκιμαζουμε αν εδεσε...ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!


Σημειωση
Μπορειτε να μην το βαλετε στον ασβεστη ...να βαλετε τα καθαρισμενα αχλαδια σε κρυο νερο,χυμο απο 2 λεμονια και να τα σκεπασετε με παγακια.Μετα απο 4 ωρες τσραγγιξτε και βραστε το οπως γραφω στην συνταγη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις