ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ












ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ

6 μελιτζανες μαυρες μακροστενες
500 γρ κιμα
1μεγαλο ξερο κρεμυδι
1φλυτζανα ελαιολαδο
αλατι
 πιπερι
μαιντανο
3 μετριες ωριμες πολτοποιημενες ντοματες
2 ντοματες κομμενες σε φετες για να μπουν επανω στις μελιτζανες
τριμμενη φετα [αν θελετε,για πανω απο την γεμιση ,φετες ντοματας
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε τις μελιτζανες[βλεπε φωτο],τις ανοιγουμε στη μεση και αλατιζουμε.Τις αφηνουμε να βγαλουν την πικρα τους,τις τηγανιζουμε,η τις βαζουμε στο γκριλ,αφου τις αλοιψουμε με λαδι.Ετοιμαζουμε το κρεμυδι με το λαδι να αχνιστει .Αφου ξανθαινει το κρεμυδι,προσθετουμε τον κιμα ,ριχνουμε αλατι, πιπερι,και σωταρουμε μεχρι να αλλαξει το χρωμα του.Προσθετουμε την πολτοποιημενη ντοματα με τον μαιντανο,αφηνουμε να πιει τα υγρα ο κιμας.Γεμιζουμε τις μελιτζανες,τις σκεπαζουμε με ροδελες φρεσκιας ντοματας [αλατισμενες] περιχυνουμε με ζουμακι απο τον κιμα και προσθετουμε  1 ποτηρι ζεστο νερο.Λιγο πριν σβησουμε το φαγητο, αν θελουμε ,προσθετουμε τριμμενη φετα.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις