ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ !!!
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΥΛΙΚΑ
12 μελιτζανες στρογγυλες μεσαιου εως μικρου μεγεθους
1κιλο κιμα
10 φρεσκα κρεμυδακια ψιλοκομμενα η 4 ξερα τριμμενα
αλατι
πιπερι
2 φλυτζανες ρυζι Καρολινα
4 σκελιδες σκορδο πολτοποιημενο
2κ.γλ.δυοσμο ξηρο
1φλυτζανα λαδι για την γεμιση
1φλυτζανα λαδι για τη σαλτσα
ΣΑΛΤΣΑ
1 κιλο τριμμενες ντοματες
αλατι
λαδι
δυοσμο
σκορδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Αδειαζουμε τις μελιτζανες και τις βαζουμε σε αλατονερο να ξεπικρισουν.Ζυμωνουμε τον κιμα με τα κρεμυδακια,το αλατι,το πιπερι,την ψυχα απο την μελιτζανα που εχουμε πολτοποιησει,το ρυζι και ζυμωνουμε να ομογενοποιηθουν τα υλικα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βραζουμε τη ντοματα μονο με το λαδι και το αλατι.Βαζουμε τις μελιτζανες γεμισμενες στην κατσαρολα.Προσθετουμε ζεστο νερο μεχρι τη μεση των μελιτζανων,βαζουμετο λαδι το αλατι και τις αφηνουμε να βρασουν.Γυριζουμε τις μελιτζανες και συνεχιζουμε το βρασιμο μεχρι να μαλακωσουν και να ζαρωσουν.Στο τελος προσθετουμε στην σαλτσα το σκορδο και τον δυοσμο.Παιρνουμε με την κουταλα σαλτσα και περιχυνουμε τις μελιτζανες να ρουφηξουν λιγη ακομα σαλτσα.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Σημειωση
Αν σας περισεψει γεμιση ,καντε την γιουβαρλακια !
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΥΛΙΚΑ
12 μελιτζανες στρογγυλες μεσαιου εως μικρου μεγεθους
1κιλο κιμα
10 φρεσκα κρεμυδακια ψιλοκομμενα η 4 ξερα τριμμενα
αλατι
πιπερι
2 φλυτζανες ρυζι Καρολινα
4 σκελιδες σκορδο πολτοποιημενο
2κ.γλ.δυοσμο ξηρο
1φλυτζανα λαδι για την γεμιση
1φλυτζανα λαδι για τη σαλτσα
ΣΑΛΤΣΑ
1 κιλο τριμμενες ντοματες
αλατι
λαδι
δυοσμο
σκορδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Αδειαζουμε τις μελιτζανες και τις βαζουμε σε αλατονερο να ξεπικρισουν.Ζυμωνουμε τον κιμα με τα κρεμυδακια,το αλατι,το πιπερι,την ψυχα απο την μελιτζανα που εχουμε πολτοποιησει,το ρυζι και ζυμωνουμε να ομογενοποιηθουν τα υλικα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βραζουμε τη ντοματα μονο με το λαδι και το αλατι.Βαζουμε τις μελιτζανες γεμισμενες στην κατσαρολα.Προσθετουμε ζεστο νερο μεχρι τη μεση των μελιτζανων,βαζουμετο λαδι το αλατι και τις αφηνουμε να βρασουν.Γυριζουμε τις μελιτζανες και συνεχιζουμε το βρασιμο μεχρι να μαλακωσουν και να ζαρωσουν.Στο τελος προσθετουμε στην σαλτσα το σκορδο και τον δυοσμο.Παιρνουμε με την κουταλα σαλτσα και περιχυνουμε τις μελιτζανες να ρουφηξουν λιγη ακομα σαλτσα.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Σημειωση
Αν σας περισεψει γεμιση ,καντε την γιουβαρλακια !
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου