ΣΥΚΟ ΡΕΤΣΕΛΙ
ΣΥΚΟ ΡΕΤΣΕΛΙ
ΥΛΙΚΑ
2.500 κιλα ωριμα συκα
1000γρ ζαχαρη
1κ.γλ.ξυνο
1 ποτηρι νερο
2 βανιλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το Ρετσελι ειναι κατι αναμεσα στο γλυκο του κουταλιου και την μαρμελαδα,μπορειτε να το απολαυσετε οπως εσεις θελετε!
Πλενουμε καλα τα συκα,τα βαζουμε σε κατσαρολα και απο πανω ριχνουμε την ζαχαρη και το νερο.Τα βαζουμε να βρασουν στην αρχη σε μετρια φωτια.Ξαφριζουμε,τα αφηνουμε να βρασουν 1 ωρα περιπου η μεχρι να βγαζει μεγαλες φουσκαλες το γλυκο μας.Δοκι μαζουμε αν εδεσε το σιροπι και σβηνουμε την φωτια.Την επομενη μερα βλεπουμε αν εβγαλε το ρετσελι μας υγρα και αν ναι το βραζουμε μεχρι να δεσει.Προσθετουμε το ξυνο και βανιλια αν θελουμε.Αποθηκευουμε σε αποστηρωμενα βαζα.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου