ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ [ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΠΙΤΑ]
ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ[ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΠΙΤΑ]
Υλικά:
Για τα καραμελωμένα δαμασκηνα
10 δαμασκηνα βανιλιες κομμένα σε φέτες
3 κ.σ μαργαρίνη(ελέγχουμε να είναι νηστίσιμη)
8 κ.σ ζάχαρη
1 φλυτζανακι του καφε λικερ [εγω εβαλα βατομουρο[οτι σας αρεσει , να συνδιαζεται με τα δαμασκηνα].
Εγω δεν εβαλα φρεσκα δαμασκηνα,εβαλα γλυκο του κουταλιου δαμασκηνο και βυσσινο!
Για το κέικ
300ml σπορέλαιο
450γρ ζάχαρη
200ml [1 ποτήρι νερού ]χυμό πορτοκαλιού[εγω εβαλα καρπουζι]
1 φακελάκι μπέικιν
600γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150γρ. καρύδια αλεσμενα ή σταφιδες η γκρανμπερυ(εγω εβαλα γκρανμπερυ]
4 ωριμες βανιλιες[δαμασκηνα] πολτοποιημενες,η 2 μεγαλα ροδακινα πολτοποιημενα .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε τα δαμασκηνα σε λεπτες φετες .Βαζουμε αντικολητικο χαρτι στο ταψι.Στρωνουμε τα δαμασκηνα,τα πασπαλιζουμε με την ζαχαρη και ριχνουμε και το λικερ.Βαζουμε απο πανω το βουτηρο σε κομματακια και βαζουμε στους 160 βαθμους να ψηθουν τα δαμασκηνα.Οταν ψηθουν,βαζουμε κουταλια κουταλια το μειγμα που ετοιμασαμε σε ενα σκευος με τον χυμο,το λαδι,την ζαχαρη,το μπεικυν,τα αλεσμενα καρυδια[η σταφιδες η γκρανμπερυ],το αλευρι,τα 4 πολτοποιημενα ωριμα δαμασκηνα.Βαζουμε στο φουρνο στους 180 βαθμους για 1 ωρα.Μαλλον ομως ειναι λιγος ο χρονος ψησιματος την αφησα 1 ωρα και 15 λεπτα,μεχρι να μην κολαει η οδοντογλυφιδα που μπηγω στη μεση για να δω οτι ψηθηκε.Αναποδογυριστε την δαμασκηνοπιτα σε μια πιατελα και πασπαλιστε την με αχνη ζαχαρη.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Σημειωση...Τα γκραμπερυ τα βαζουμε μεσα στο αλευρι να αλευρωθουν καλα για να μην μαζευτουν στον πατο του γλυκου!
3 κ.σ μαργαρίνη(ελέγχουμε να είναι νηστίσιμη)
8 κ.σ ζάχαρη
1 φλυτζανακι του καφε λικερ [εγω εβαλα βατομουρο[οτι σας αρεσει , να συνδιαζεται με τα δαμασκηνα].
Εγω δεν εβαλα φρεσκα δαμασκηνα,εβαλα γλυκο του κουταλιου δαμασκηνο και βυσσινο!
Για το κέικ
300ml σπορέλαιο
450γρ ζάχαρη
200ml [1 ποτήρι νερού ]χυμό πορτοκαλιού[εγω εβαλα καρπουζι]
1 φακελάκι μπέικιν
600γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150γρ. καρύδια αλεσμενα ή σταφιδες η γκρανμπερυ(εγω εβαλα γκρανμπερυ]
4 ωριμες βανιλιες[δαμασκηνα] πολτοποιημενες,η 2 μεγαλα ροδακινα πολτοποιημενα .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε τα δαμασκηνα σε λεπτες φετες .Βαζουμε αντικολητικο χαρτι στο ταψι.Στρωνουμε τα δαμασκηνα,τα πασπαλιζουμε με την ζαχαρη και ριχνουμε και το λικερ.Βαζουμε απο πανω το βουτηρο σε κομματακια και βαζουμε στους 160 βαθμους να ψηθουν τα δαμασκηνα.Οταν ψηθουν,βαζουμε κουταλια κουταλια το μειγμα που ετοιμασαμε σε ενα σκευος με τον χυμο,το λαδι,την ζαχαρη,το μπεικυν,τα αλεσμενα καρυδια[η σταφιδες η γκρανμπερυ],το αλευρι,τα 4 πολτοποιημενα ωριμα δαμασκηνα.Βαζουμε στο φουρνο στους 180 βαθμους για 1 ωρα.Μαλλον ομως ειναι λιγος ο χρονος ψησιματος την αφησα 1 ωρα και 15 λεπτα,μεχρι να μην κολαει η οδοντογλυφιδα που μπηγω στη μεση για να δω οτι ψηθηκε.Αναποδογυριστε την δαμασκηνοπιτα σε μια πιατελα και πασπαλιστε την με αχνη ζαχαρη.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Σημειωση...Τα γκραμπερυ τα βαζουμε μεσα στο αλευρι να αλευρωθουν καλα για να μην μαζευτουν στον πατο του γλυκου!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου