ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ 2
ΣΥΝΤΑΓΗ
ΥΛΙΚΑ
1κιλο μοσχαρι χτενι η ελια
1κιλο μοσχαρι χτενι η ελια
1κιλο πατατες κομμένες στα 4
2 ξερα κρεμυδια ψιλοκομενα
Πάπρικα γλυκιά
Ελαιόλαδο 200 γρ
2 καροτα κομμενα σε κυβους
ζεστο νερό
500γρ ντοματα πολτοποιημενη
1κ.σουπας πελτε
ξυλο κανελας
5κοκκους μπαχαρι
αλατι
μαυρο πιπερι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.
Στο ίδιο λάδι προσθετουμε το κρεμμύδι, το καρότο, και το σκόρδο, περιχύνουμε πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, και το σβήνουμε με το κρασί.
Μετά ποσθέτουμε το νερό, το αλάτι, το ξύλο κανέλας,η τους κοκκους μπαχαρι, τον πελτέ και τις ντομάτες, και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Την βάζουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 1- 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Στο μεταξύ καθαρίζουμε τις πατάτες, και τις κόβουμε στα 4.Σε αλλη κατσαρολα τις τηγανιζουμε ελαφρα.
Όταν περάσει η μια ώρα και έχει μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε και τις πατάτες και τα βράζουμε όλα μαζί για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν και οι πατάτες.
Αν χρειαστεί νερό η σάλτσα μας προσθέτουμε.
Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό μας προσθέτουμε το πιπέρι και την πάπρικα για να κρατήσουμε τα αρώματά τους.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου