ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΥΛΙΚΑ 1 κιλο χοιρινό από λαιμό κομμένο σε μπουκιτσες
 1 μεγάλο κρεμυδι στο χοντρό του τρίφτη
 1 λάχανο ( 1 κιλο)
 1 κόκκινη καυτερή πιπερια( προαιρετικα) 
1 πιπερια Φλωρινης κομμένη σε κύβους
 1 μικρή ρίζα σέλινο ψιλοκομμενη
 500γρ. ντομάτα ωριμη,
η σπιτική βρασμενη ετοιμη
 Το χυμό από 1 λεμόνι
 Αλάτι
 Πιπέρι
 Κόκκινο γλυκο πιπέρι 
1 ποτηράκι λευκο κρασι 

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ 

Βάζουμε σε κατσαρολα το ελαιολαδο με το χοιρινό να σωταριστει.Προσθετουμε το κρεμυδι,να αχνιστει




.Ρίχνουμε το κρασί και το αφηνουμε να πάρει μια βράση και να εξατμιστεί το αλκοόλ.Σκεπάζουμε με ζεστό νερό, προσθέτουμε το αλατι,το πιπέρι και το αφηνουμε να βράσει για 1,30 ώρα[η κλεινουμε τη χυρτα για 30 λεπτα. Βάζουμε σε αλλη  κατσαρολα το λάχανο κομμένο σε κομμάτια. Το αφηνουμε να μαραθει( να αχνιστει),προσθέτουμε  τη ντοματα,αλατι, το κοκκινο γλυκο πιπερι,το λεμόνι ,το ετοιμο κρεας και σιγοβραζουμε.Δεν θα χρειαστει νερακι γιατι το λαχανο βγαζει το δικο του νερο.Αν δεν βρασει το λαχανο σε μιση ωρα απο την ωρα που τα ενωσαμε[ κρεας και λαχανο],τοτε βαζουμε ζεστό νερακι(1 νεροπότηρο) και αφηνουμε να βράσει και να μαλακώσει το κρέας και το λάχανο.Αφηνουμε το φαγητό με λίγο ζουμακι και τη σαλτσα του. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! 















Σχόλια

  1. Ξτο κρεμύδι πότε το βάζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού τσιγαριστεί το κρέας, ρίχνω το κρεμυδι.Θα το προσθέσω στη συνταγή, Ευχαριστω!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις