ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ


Κολοκυθόπιτα Γλυκια
με χειροποίητο φύλλο











Υλικά
Για τη ζύμη
300 γρ χλιαρό νερό
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξύδι
2 κουτ. γλ. αλάτι
Αλεύρι κίτρινο όσο πάρει για να γίνει μια εύπλαστη και μαλακια ζύμη
Γέμιση
Υλικά και πως τη φτιάχνουμε
Κολοκύθι κίτρινο τριμμένο στο ρεντε
Καρύδι ψιλόκοπανισμένο
Κανέλλα
Ζαχαρη
Τρίβουμε το κολοκυθι στο χοντρό ρεντε.
Σε ένα σκεύος αχνιζουμε το κολοκύθι μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του με ανοιχτό καπάκι.
Ρίχνουμε λίγη κανέλα.Προσθετουμε ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατευουμε.
Αφηνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σιρόπι
Μια φλυτζανα νερό
Μια φλυτζανα ζαχαρη
Αφήνουμε να βράσει 3 λεπτά, από την αρχή του βρασμού.
ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
ΤΗ
ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΠΙΤΑ
Βάζουμε το χλιαρό νερό, το αλάτι, το ξύδι και το ελαιόλαδο σε μια λεκάνη.Ανακατευουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή, να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.Την χωρίζουμε σε 8 κομμάτια και τα φτιάχνω με στρογγυλα πιτάκια. Τα αλείψουμε με ελαιόλαδο και τα αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστούν.Ανοιγουμε φύλλο, το λαδώνουνε και βάζουμε στη μισή άκρη του φύλλου τη γέμιση του κολοκυθιου.Ριχνουμε κανέλα επάνω και πασπαλίζουμε με αρκετή ζαχαρη το κολοκύθι(εδώ μπαίνει η ζαχαρη που αναγράφω στα υλικά της γέμισης). Τυλίγουμε, κλείνουμε τη γέμιση και στρίβουμε το φύλλο.Φτιαχνουμε σαλιγκάρι τη πίτα μας και λαδωνουμε από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους 1 ώρα περίπου.Βγαζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε.
ΔΕΣΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις