XRUSA XERAKIA

Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ









ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ

1000γρ ροδακινα ξεφλουδισμενα κομμενα στα 2 η στα 4 κομματια
1000γρ ζαχαρη
1 ποτηρι νερο
2 κουταλιες ασβεστη
2 λιτρα νερο
2 βανιλιες η 3 κλαδακια αρμπαροριζα
1 κουταλι της σουπας χυμο λεμονι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλενουμε και καθαριζουμε την φλουδα απο τα ροδακινα.Προτιμαμε ροδακινα λιγο αγουρα.Βγαζουμε τα κουκουτσια και κοβουμε  οπως επιθυμουμε,στα 2 στα 4 η ακομα και στα 6 τμχ καθε ροδακινο.Ετοιμαζουμε το ασβεστονερο,βαζοντας 2 κουταλιες ασβεστη σε 2 λιτρα νερο .Αφηνουμε τα ροδακινα να σφιξουν για 1 ωρα.Πλενουμε πολυ καλα σε τρεχουμε νο νερο τα ροδακινα, να φυγει ο ασβεστης.Βραζουμε την ζαχαρη με το νερο,αφηνουμε να κανει μεγαλες φουσκαλες το σιροπι [τοτε δενει] και  ριχνουμε τα καλοπλυμενα ροδακινα να βρασουν και να δεσουν.Στο τελος βαζουμε τις βανιλιες η την αρμπαροριζα και το χυμο απο το λεμονι.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζομενη Αναρτηση

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ   ΥΛΙΚΑ        500γρ σιμιγδαλι ψιλο                 400γρ φρουκτοζη 3μηλα κομμενα σε ροδελες [η πολτοποιημεν...