ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΤΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ



ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΤΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Υλικά:
Για τα καραμελωμένα ροδακινα
6 ροδακινα κομμένα σε φέτες
3 κ.σ μαργαρίνη(ελέγχουμε να είναι νηστίσιμη)
8 κ.σ ζάχαρη
1 φλυτζανακι του καφε λικερ [εγω εβαλα βατομουρο[οτι σας αρεσει , να συνδιαζεται με τα ροδακινα.














Για το κέικ


300ml σπορέλαιο
450γρ ζάχαρη
200ml [1 ποτήρι νερού ]χυμό πορτοκαλιού
1 φακελάκι μπέικιν
600γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150γρ. καρύδια αλεσμενα ή σταφίδες(προαιρετικά)
2 ροδακινα πολτοποιημενα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοβουμε τα ροδακινα σε λεπτες φετες .Βαζουμε αντικολητικο χαρτι στο ταψι.Στρωνουμε τα ροδακινα,τα πασπαλιζουμε με την ζαχαρη και ριχνουμε και το λικερ.Βαζουμε απο πανω το βουτηρο σε κομματακια και βαζουμε στους 160 βαθμους να ψηθουν τα μηλα.Οταν ψηθουν,βαζουμε κουταλια κουταλια το μειγμα που ετοιμασαμε σε ενα σκευος με τον χυμο,το λαδι,την ζαχαρη,το μπεικυν,τα αλεσμενα καρυδια,το αλευρι,τα 2 πολτοποιημενα ροδακινα.Βαζουμε στο φουρνο στους 180 βαθμους για 1 ωρα.Μαλλον ομως ειναι λιγος ο χρονος ψησιματος την αφησα 1 ωρα και 15 λεπτα,μεχρι να μην κολαει η οδοντογλυφιδα που μπιγω στη μεση για να δω οτι ψηθηκε.Αναποδογυριστε την ροδακινοπιτα σε μια πιατελα και πασπαλιστε την με αχνη ζαχαρη.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις