ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
ΥΛΙΚΑ
6 μεγαλες μακριες μελιτζανες κομμενες σε χοντρες στρογγυλες φετες
100 γρ. ελαιόλαδο
για το μοσχαράκι 200γρ η
και περισσότερο ελαιολαδο, για το τηγάνισμα των μελιτζανων.
1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, κομμένη σε μέτρια κομμάτια
250 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
10 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
80 γρ. πελτές ντομάτας
100 γρ. κρασί λευκο
500 γρ. ντομάτες ολόκληρες κονσέρβας
10 γρ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
ζάχαρη,
ζάχαρη,
αν χρειάζεται(μια πρεζα ζαχαρη, αν είναι η ντομάτα ξυνή)
φύλλα βασιλικού
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Αλατίζουμε τις μελιτζάνες.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο για το τηγάνισμα και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα και να μαλακώσουν. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Αλατίζουμε τo κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθετουμε το ρεντισμενο κρεμυδι και το ελαιολαδο για το μοσχαράκι.Το αφηνουμε μεχρι να αλλαξει χρωμα το κρεας και να μαραθει καλα το κρεμυδι.Προσθετουμε τη ντομάτα,το σκόρδο,το αλατι ,το πιπερι και αφηνουμε να βραζει το κρεας μας και να μεινει με ζουμακι.Ριχνουμε τις τηγανισμενες μελιτζανες μεσα στη κατσαρολα με το κρεας,αφηνουμε να παρει μια βραση να ομογενοποιηθουν τα υλικα μας και σβηνουμε το φαγητο.Προσθετουμε φύλλα βασιλικού για άρωμα και σερβίρουμε.Καλη επιτυχια!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου