400 γρ. γαριδες ολοκληρες
1 ρίζα φινόκιο (ολόκληρο, φρέσκο ζωντανό με πράσινες φούντες)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φρέσκια καυτερή πιπεριά τσίλι
αλάτι
πιπέρι
30 ml ούζο
2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
χυμό από 2 μέτρια λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρατάμε την μισή γαριδα με το κέλυφος και καθαρίζουμε τις υπόλοιπες[η τις αφηνουμε ολες ολοκληρες]. Καθαρίζουμε το φινόκιο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φινόκιο σε δυνατή φωτιά να καραμελώσει και να ροδίσει.
Αλατοπιπερώνουμε τις γαριδες και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τις γαριδες στο καραμελωμένο φινόκιο και σοτάρουμε για 1’ από κάθε πλευρά. Μόλις κοκκινίσουν οι γαρίδες προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά.
Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
Χαμηλώνουμε την φωτιά στο πολύ χαμηλό.
Διαλύουμε την μουστάρδα με τον χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και προσθετουμε φούντες φινοκιο.
Περιχύνουμε τις γαρίδες,τις ανακατεύουμε να ντυθούν με την σάλτσα μουστάρδας και λεμονιού. Μόλις πάρει βράση η σάλτσα τραβάμε το τηγάνι από την φωτιά.
Προσθέτουμε ελάχιστο νερό να αραιώσει η σάλτσα μουστάρδας αν θέλουμε πιο αραιή και ζουμερή σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένες φούντες φοινόκιο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου