ΚΑΡΟΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΚΑΡΟΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο καροτα 
1κιλο ζαχαρη
1φλυτζανα γλυκοζη
2ποτηρια νερο
το χυμο απο 1 λεμονι
1000γρ νερο
2 βανιλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τριβουμε τα καροτα στον τριφτη του κυδωνιου η τα κοβουμε με μαχαιρι σε λεπτες φετουλες οπως το κυδωνι.
Βαζουμε μιση κατσαρολα νερο στην φωτια και προσθετουμε τα τριμμενα καροτα.Τα αβηνουμε να βρασουν 10 λεπτα και τα στραγγιζουμε να φυγουν τα υγρα τους.Ριχνουμε σε μια κατσαρολα την ζαχαρη, τα ποτηρια με το νερο,τα βρασμενα καροτα και βραζουμε σε μετρια εως δυνατη φωτια, να βρασει το γλυκο  καροτο και να δεσει.Στο τελος ριχνουμε  την γλυκοζη,την βανιλια  και τον χυμο του λεμονιου,αφηνουμε να βρασει 2 λεπτα.Την αλλη μερα ελεγχουμε αν εχει αφησει υγρα και το ξαναβραζουμε οσο χρειαστει για να δεσει.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις