ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΟΙ ΣΚΕΤΟΙ

Γεμιστοι Αφράτοι Λουκουμάδες,
με Τυρί,με Σταγονες Κουβερτουρας και σκετοι για οσους τους προτιμουν με μελι!





Είναι μια παραλλαγή του κλασσικού λουκουμά, μόνο που οι συγκεκριμένοι δεν τρώγονται με μέλι και κανέλα μονο,αλλά και γεμιστοί με τυρι η με κουβερτουραί!
Ετοιμάζονται σε πολύ λίγη ώρα ενώ τα υλικά τους είναι απλά και το αποτέλεσμα πεντανόστιμο!
ΥΛΙΚΑ
- 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-450 γ.ρ νερό χλιαρό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 50 γραμ. μαγιά φρέσκια ή 2 φακελάκια ξερή
- 5 κουταλιές της σούπας λάδι
- 200 γρ. περίπου τυρί φέτα η
σταγονες κουβερτουρας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε 500 γρ. χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά μας. Σ' ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα την διαλυμένη μαγιά. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική και αφράτη. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νεράκι χλιαρό ακόμη. Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη για 20-30΄. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης στο χέρι μας το ανοίγουμε σε πιτάκι και βάζουμε ένα κομματάκι τυρί,η σταγονες κουβερτουρας, το κλείνουμε καλά κάνοντας στρογγυλό σχήμα ώστε να μην μας ανοίξει στο τηγάνισμα. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό λάδι και αφού κάψει, τηγανίζουμε τα λουκουμαδάκια μας σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.Είναι μια παραλλαγή του κλασσικού λουκουμά, μόνο που οι συγκεκριμένοι τρώγονται με μέλι και κανέλα χωρις γεμιση, αλλά και γεμιστοί με τυρακι η σοκολατα!
Ετοιμάζονται σε πολύ λίγη ώρα ενώ τα υλικά τους είναι απλά και το αποτέλεσμα πεντανόστιμο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις