ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ
ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ!
ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ !ΦΡΕΣΚΑ ΑΜΠΕΛΛΟΦΥΛΑ ,ΡΥΖΑΚΙ,ΚΡΕΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα γιαλαντζί!Υπαρχει καποιος που δεν του αρεσουν;
ΥΛΙΚΑ:
180 αμπελόφυλλα
700γρ.ρύζι βιολογικό
1500γρ.φρέσκα κρεμμυδάκια
1ματσάκι μαιδανο
1ματσάκι ανιθο
2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
1κουπα ελαιόλαδο
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βάζουμε τα παστωμένα φύλλα,σε χλιαρό νερο.Αν ειναι φρεσκα τα ζεματαμε σε βραστο νερο για λιγο λεπτα.
Ψιλοκοβουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε τηγάνι με το μισό λάδι να αχνιστουν και να τραβήξουν όλα τα υγρά πού έχουν βγάλει.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον μαιδανο,τον άνιθο,αλάτι,πιπέρι.Προσθέτουμε το ρύζι πλυμένο,στιβουμε και ένα λεμόνι και όταν η γέμιση τραβήξει όλα τα υγρά είναι έτοιμη για να την χρησιμοποιήσουμε.Βγάζουμε τα φύλλα από το χλιαρό νερό να στραγγισουν σε ενα στραγγιστηρι.Παιρνουμε ενα φυλλο,βάζουμε μια κουταλιά μικρή γέμιση και τυλίγουμε σφιχτά.Κάτω στον πάτο της κατσαρόλας,στρώνουμε τα κοτσάνια από τον ανιθο και από τα φύλλα.Σκεπάζουμε με αμπελόφυλλα.Προσθέτουμε το υπολοιπο λάδι.Στιβιασουμε τα ντολμαδακια ,προσθέτουμε αλάτι και χυμό από ένα λεμόνι.Βάζουμε καυτό νερό όσο να σκεπαστουν τα ντολμαδάκια.Τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο,βράζουμε στο 6 για 40 λεπτά η μέχρι να σωθεί το νερό και να μείνουν με το λαδάκι τους.
ΥΛΙΚΑ:
180 αμπελόφυλλα
700γρ.ρύζι βιολογικό
1500γρ.φρέσκα κρεμμυδάκια
1ματσάκι μαιδανο
1ματσάκι ανιθο
2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
1κουπα ελαιόλαδο
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βάζουμε τα παστωμένα φύλλα,σε χλιαρό νερο.Αν ειναι φρεσκα τα ζεματαμε σε βραστο νερο για λιγο λεπτα.
Ψιλοκοβουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε τηγάνι με το μισό λάδι να αχνιστουν και να τραβήξουν όλα τα υγρά πού έχουν βγάλει.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον μαιδανο,τον άνιθο,αλάτι,πιπέρι.Προσθέτουμε το ρύζι πλυμένο,στιβουμε και ένα λεμόνι και όταν η γέμιση τραβήξει όλα τα υγρά είναι έτοιμη για να την χρησιμοποιήσουμε.Βγάζουμε τα φύλλα από το χλιαρό νερό να στραγγισουν σε ενα στραγγιστηρι.Παιρνουμε ενα φυλλο,βάζουμε μια κουταλιά μικρή γέμιση και τυλίγουμε σφιχτά.Κάτω στον πάτο της κατσαρόλας,στρώνουμε τα κοτσάνια από τον ανιθο και από τα φύλλα.Σκεπάζουμε με αμπελόφυλλα.Προσθέτουμε το υπολοιπο λάδι.Στιβιασουμε τα ντολμαδακια ,προσθέτουμε αλάτι και χυμό από ένα λεμόνι.Βάζουμε καυτό νερό όσο να σκεπαστουν τα ντολμαδάκια.Τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο,βράζουμε στο 6 για 40 λεπτά η μέχρι να σωθεί το νερό και να μείνουν με το λαδάκι τους.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου