ΚΙΜΑΔΟΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ










ΚΙΜΑΔΟΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ, κιμά ανάμεικτο
300γρ τριμμενο κασερι
2 πρασσα σε ροδελες
2 κρεμμύδια μικρά 
μαιντανός 
1 αβγό
1 χούφτα τραχανο
αλάτ, πιπέρι
1 αβγο
ΓΕΜΙΣΗ
Σωτάρουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι με τα ψιλοκομμένα πράσα, προσθέτουμε τον κιμά, να άλλαξει χρώμα και να φύγουν τα πολλά υγρά. Βάζουμε τον μαιντανό, αλάτι, πιπέρι και όταν κρυώσει, το τραχανο και το αβγό.
ΖΥΜΗ
1 ποτηρι χλιαρο νερο 300 ml
4κ.σ.λαδι
2κ.σ.ξυδι
1κ.γλ.αλατι
600γρ αλευρι η οσο παρει για να γινει μια ζυμη μαλακη και να μην κολαει στα χερια
Βαζουμε το νερο χλιαρο.το λαδι,το ξυδι,το αλατι και τα δουλεουμε να ομογενοποιηθουν.
Βαζουμε το αλευρι λιγο,λιγο και διπλωνουμετην ζυμη συνεχεια,μεχρι να αρχισει να ξεκολαει απτην λεκανη.
Φτιαχνουμε μια ζυμη μαλακη,την κοβουμε σε 12 κομματακια,τα διαμορφωνουμε σε μικρα πιτακια και αλοιφουμε με ελαιολαδο.Να μεινουν 30 λεπτα να ξεκουραστουν η τα βαζουμε αραδιασμενα πανω στην λαδοκολα και στην καταψυξη.
Οταν θελουμε να ανοιξουμε φυλλο τα βγαζουμε απτην καταψυξη μεχρι να μαλακωσουν [1ωρα περιπου] και μετα ανοιγουμε κανονικα τα φυλλα.Βαζουμε γεμιση και κασερακι στην ακρη του φυλλου και ρολαρουμε το φυλλο ωστε να κανουμε ενα ρολλο...μετα το κανουμε στριφταρι.Λαδωνουμε απο πανω τα στριφταρια.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 βαθμούς 30' σε αέρα και άλλα 30-40 λεπτά πάνω κάτω. Η πίτα είναι έτοιμη όταν έχει ξεροψηθεί απο κάτω. Καλή επιτυχία!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις