ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
ΥΛΙΚΑ
1½ κιλό πατάτες βρασμένες με τη φλούδα τους
4 βρασμένα αυγά πολύ ψιλοκομμένα[προεραιτικα]
4 κλωνάρια σέλερι πολύ ψιλοκομμένα[προεραιτικα]
2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
1 μικρο ξερο κρεμυδι πολυ ψιλοκομμενο
2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κουταλιες της σουπας στραγγιστο γιαουρτι
3 κ.σ. ξίδι
1 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
4 βρασμένα αυγά πολύ ψιλοκομμένα[προεραιτικα]
4 κλωνάρια σέλερι πολύ ψιλοκομμένα[προεραιτικα]
2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
1 μικρο ξερο κρεμυδι πολυ ψιλοκομμενο
2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κουταλιες της σουπας στραγγιστο γιαουρτι
3 κ.σ. ξίδι
1 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την πατατοσαλάτα, πλένοντας καλά τις πατάτες (με τη φλούδα) και βάζοντάς τες σε κατσαρόλα με νερό να τις καλύπτει. Τις αφήνουμε να βράσουν για 25-30 λεπτά, μέχρι να τρυπιούνται με τη λάμα του μαχαιριού.
Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να πέσει η θερμοκρασία τους και να μπορούμε να τις πιάσουμε. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τις βάζουμε σε μπολ.
Τις περιχύνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (αυγά, σέλερι, φρέσκα κρεμμυδάκια, ξερο κρεμυδι, αγγουράκια, πιπεριά, μαγιονέζα, άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.Ανακατεύετε καλά και βάζετε για 1/2 ώρα τη πατατοσαλάτα στο ψυγείο να ενσωματωθούν όλες οι γεύσεις!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου