ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Μπουρεκακια με κιμα,συνταγη της θειας Ουρανιας απο τα Αδανα της Μικρας Ασιας.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
150ml χλιαρο νερο
2 κ.σ λαδι
1 κ.σ ξυδι
1/2 κ.γλ.αλατι
300γρ.αλευρι για πιτες.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
250γρ. κιμα μοσχαρισιο
2 μεγαλα ξερα κρεμυδια[στον τριφτη η ψιλοκομμενο]
αλατι
πιπερι.
βουτηρο μαργαρινη η φυτικο τυπου φυτινη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τριβουμε τα 2 κρεμυδια στον τριφτη,τα αχνιζουμε με το βουτηρο μεχρι να ξανθαινου,προσθετουμε τον κιμα ,το αλατι το πιπερι και οαν τραβηξει ολα τα υγρα σβηνουμε και αφηνουμε να κρυωσει.
Βαζουμε σε μια λεκανη το χλιαρο νερο,το αλατι,το λαδι ,το ξυδι και τα αναμειγνυουμε μεχρι να ομογενοποιηθουν.Προσθετουμετο αλευρι λιγο λιγο και διπλωνουμε την ζυμη συνεχεια μεχρι να αρχισει να ξεκολαει η ζυμη απο την λεκανη.Φτιαχνουμε μια μαλακη ζυμη και την κοβουμε σε 6 κομματια που τα φτιαχνουμε μικρα πιτακια[90 γρ. το ενα].Τα αλοιφουμε με ελαιολαδο ,τα αφηνουμε 30 λεπτα να ξεκουραστουν και μετα ανοιγουμε φυλλο διαμετρου περιπου 30 ποντους.κοβουμε κυκλακια την ζυμη με ενα σκευος οσο ενα πιατο του τσαγιου.Στο μισο ημικυκλιο βαζουμε γεμιση κλεινουμε το μπουρεκακι και παταμε τις ακρες με ενα πηρουνι.Τηγανιζουμε σε καλαμποκελαιο σε μετρια φωτια.Οποιος θελει μπορει να προσθεσει χυμο λεμονι.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
150ml χλιαρο νερο
2 κ.σ λαδι
1 κ.σ ξυδι
1/2 κ.γλ.αλατι
300γρ.αλευρι για πιτες.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
250γρ. κιμα μοσχαρισιο
2 μεγαλα ξερα κρεμυδια[στον τριφτη η ψιλοκομμενο]
αλατι
πιπερι.
βουτηρο μαργαρινη η φυτικο τυπου φυτινη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τριβουμε τα 2 κρεμυδια στον τριφτη,τα αχνιζουμε με το βουτηρο μεχρι να ξανθαινου,προσθετουμε τον κιμα ,το αλατι το πιπερι και οαν τραβηξει ολα τα υγρα σβηνουμε και αφηνουμε να κρυωσει.
Βαζουμε σε μια λεκανη το χλιαρο νερο,το αλατι,το λαδι ,το ξυδι και τα αναμειγνυουμε μεχρι να ομογενοποιηθουν.Προσθετουμετο αλευρι λιγο λιγο και διπλωνουμε την ζυμη συνεχεια μεχρι να αρχισει να ξεκολαει η ζυμη απο την λεκανη.Φτιαχνουμε μια μαλακη ζυμη και την κοβουμε σε 6 κομματια που τα φτιαχνουμε μικρα πιτακια[90 γρ. το ενα].Τα αλοιφουμε με ελαιολαδο ,τα αφηνουμε 30 λεπτα να ξεκουραστουν και μετα ανοιγουμε φυλλο διαμετρου περιπου 30 ποντους.κοβουμε κυκλακια την ζυμη με ενα σκευος οσο ενα πιατο του τσαγιου.Στο μισο ημικυκλιο βαζουμε γεμιση κλεινουμε το μπουρεκακι και παταμε τις ακρες με ενα πηρουνι.Τηγανιζουμε σε καλαμποκελαιο σε μετρια φωτια.Οποιος θελει μπορει να προσθεσει χυμο λεμονι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου