ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ!!!
ΥΛΙΚΑ
1000γρ τριμμενα παντζαρια[βολβοι]
500γρ ζαχαρη
1κλαδακι αμπαροριζα
το χυμο απο 1 λεμονι\
2 ποτηρια νερο
1/2 φλυτζανα γλυκοζη
2 βανιλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Τριβουμε τα παντζαρια στον χοντρο τριφτη ,η τα κοβουμε με μαχαιρι σε λεπτες φετουλες οπως το κυδωνι.
Βαζουμε μιση κατσαρολα νερο στην φωτια και προσθετουμε τα τριμμενα παντζαρια.Τα αφηνουμε να βρασουν 10 λεπτα ,τα ξαφριζουμε και τα στραγγιζουμε.Κραταμε απο το βρασμενο ζουμι 2 ποτηρια για να το χρησιμοποιησουμε στο σιροπι.Τα ξεπλενουμε με μπολικο κρυο νερο και τα αφηνουμε να στραγγισουν καλα.Ριχνουμε σε μια κατσαρολα την ζαχαρη, τα 2 ποτηρια με το νερο,τα βρασμενα παντζαρια και βραζουμε σε μετρια εως δυνατη φωτια, να βρασει το γλυκο  παντζαρι και να δεσει.Στο τελος ριχνουμε την βανιλια  και τον χυμο του λεμονιου,αφηνουμε να βρασει 2 λεπτα.Την αλλη μερα ελεγχουμε αν εχει αφησει υγρα και το ξαναβραζουμε οσο χρειαστει για να δεσει.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις