ΠΡΑΣΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
ΠΡΑΣΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 ποτηρι χλιαρο νερο 300 ml
4κ.σ.λαδι
2κ.σ.ξυδι
1κ.γλ.αλατι
600γρ αλευρι η οσο παρει για να γινει μια ζυμη μαλακη και να μην κολαει στα χερια
Βαζουμε το νερο χλιαρο.το λαδι,το ξυδι,το αλατι και τα δουλεουμε να ομογενοποιηθουν.
Βαζουμε το αλευρι λιγο,λιγο και διπλωνουμετην ζυμη συνεχεια,μεχρι να αρχισει να ξεκολαει απτην λεκανη.
Φτιαχνουμε μια ζυνη μαλακη,την κοβουμε σε 12 κομματακια,τα διαμορφωνουμε σε μικρα πιτακια και αλοιφουμε με ελαιολαδο.Να μεινουν 30 λεπτα να ξεκουραστουν η τα βαζουμε αραδιασμενα πανω στην λαδοκολα και στην καταψυξη.
Οταν θελουμε να ανοιξουμε φυλλο τα βγαζουμε απτην καταψυξη μεχρι να μαλακωσουν [1ωρα περιπου] και μετα ανοιγουμε κανονικα τα φυλλα.
4κ.σ.λαδι
2κ.σ.ξυδι
1κ.γλ.αλατι
600γρ αλευρι η οσο παρει για να γινει μια ζυμη μαλακη και να μην κολαει στα χερια
Βαζουμε το νερο χλιαρο.το λαδι,το ξυδι,το αλατι και τα δουλεουμε να ομογενοποιηθουν.
Βαζουμε το αλευρι λιγο,λιγο και διπλωνουμετην ζυμη συνεχεια,μεχρι να αρχισει να ξεκολαει απτην λεκανη.
Φτιαχνουμε μια ζυνη μαλακη,την κοβουμε σε 12 κομματακια,τα διαμορφωνουμε σε μικρα πιτακια και αλοιφουμε με ελαιολαδο.Να μεινουν 30 λεπτα να ξεκουραστουν η τα βαζουμε αραδιασμενα πανω στην λαδοκολα και στην καταψυξη.
Οταν θελουμε να ανοιξουμε φυλλο τα βγαζουμε απτην καταψυξη μεχρι να μαλακωσουν [1ωρα περιπου] και μετα ανοιγουμε κανονικα τα φυλλα.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
6μεγαλα πρασσα μονο το ασπρο μερος
2μετρια κρεμυδια
500γρ τυρι φετα
1 ματσακι μαιντανο ψιλοκομμενο
1μικρη ριζα σελινο τριμμενη στον ψιλο τρυφτη
1φλυτζανακι του καφε τραχανο
αλατι
πιπερι
ΠΩΣ ΤΗ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Ζεματαμε τα πρασα [κομμενα σε ροδελεσ]για 2-3 λεπτα.Τα στραγγιζουμε.
Σε 1 τηγανι σωταρουμε τα κρεμυδια,το σελινο,το μαιντανο και τα ζεματισμενα πρασσα.Προσθετουμε αλατι,πιπερι,τον τραχανο και αφηνουμε να τρβησει τα υγρα της γεμισηε.Αφου κρυωσει,προσθετουμε την τριμμενη φετα και ανακατεβουμε να ενσωματωθουν τα υλικα της γεμισης.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου