ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΧΕΙΡΌΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ






ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΧΕΙΡΌΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ
ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΤΗ ΓΕΥΣΗ!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΟΣΧΟΥΛΑ
ΥΛΙΚΑ
ΖΥΜΗ
300ml χλιαρό νερο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ξύδι
2 κουτ.γλ. αλάτι
αλεύρι (ΜΑΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΑΚΟΥΛΑ)όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη μαλακή κι εύπλαστη.
ΚΡΕΜΑ
1 λίτρο γάλα
120 γρ ζαχαρη
75 γρ.άνθος αραβοσίτου βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε, το χλιαρό νερό, το λάδι, το ξύδι, το αλάτι.Ανακατευουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι , μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.Τεμαχιζουμε σε 8 τεμάχια.Τα αλοιφουμε με ελαιόλαδο και ξεκινάμε να ανοίγουμε τα φύλλα ένα ένα.
Έχουμε λιωσει σε μια φλυτζανα το άνθος αραβοσίτου,βράζουμε το υπόλοιπο γαλα,προσθέτουμε τη ζαχαρη και το μειγμα(γαλα+ κορν φλάουρ).Ανακατευουμε συνέχεια μη μας σβολιάσει η κρέμα.Αφηνουμε να κρυώσει και για να μην πιασει πέτσα επάνω σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μεμβράνη.
Δείτε στις φωτό πως γίνονται οι μπουγατσουλες.
Καλή επιτυχία
!
























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις