ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ(ΚΟΤΣΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ) ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
ΥΛΙΚΑ
5 μεριδες μοσχάρι κότσι (κατά προτίμηση)
2 ξερά κρεμμύδια μέτρια
1/2 ποτήρι νερού κρασί
2-3 φυλαράκια ξερή δάφνη
4-5 κόκκους μπαχάρι
5-6 ντοματάκια πολτοποιημενα
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι-πιπέρι
Νεράκι
1 ποτήρι του νερού ελαιολαδο.
Σε μια κατσαρολα(Εγω έβαλα τη γάστρα σε 2 εστίες της κουζίνας με γκάζι) βαζουμε το λαδι μας (περιπου 1 ποτήρι νερου) να μισοκαψει..προσθετουμε το μοσχαρι ως που να μισοπαρει χρωμα, κατοπιν προσθετουμε το κρεμμυδι αφου το εχουμε ψιλοκοψει (η στο μπλεντερ)..σοταρουμε ωσπου να παρει χρωμα... Αλατοπιπερωνουμε υστερα σβηνουμε με το κρασι..αφηνουμε οπωσδηποτε να εξατμιστει το αλκοολ και μετα προσθετουμε την φρεσκια ντοματα με τη ζαχαρη.. Σοταρουμε ολα μαζι
Υστερα βαζουμε τα μυρωδικα.. και νερο να καλυπτει αρκετα το κρεας... Αφηνουμε να βρασει ωσπου να ειναι μαλακό, ελεγχουμε καθε τοσο γιατι το κρεας πινει το νερακι και ισως χρειαστει να προαθεσουμε νερο ωσπου να μαλακωσει.. Οταν μαλακωσει και πιει το νερο θα αρχισει να δενει.
Οταν πλεον η σαλτσα ειναι παχιρευστη και το κρεας μαλακο ειναι ετοιμο.Το συνόδεψα με αρακά και πατατες.
Καλη επιτυχιααα!!!
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Ετικέτες
ΜΟΣΧΑΡΙ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου