XRUSA XERAKIA

Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Κατσικάκι γεμιστό στο φούρνο με πατάτες!
Πως το φτιαχνουμε...
Πλενουμε πολυ καλα το κατσικακι,το αλατοπιπερωνουμε,μπιγουμε αν θελουμε σκελιδες σκορδο σε μερικα σημεια.Το αφηνουμε στο ταψι και πιανουμε να κανουμε την γεμιση....Ψιλοκοβουμε την συκωταρια,αχνιζουμε 1 ξερο, ψιλοκομμενο κρεμμυδι, και 4 φρεσκα κρεμυδακια.Προσθετουμε τα εντοσθια και τα αχνιζουμε μεχρι να πιουν τα υγρα τους.Βαζουμε αλατι ,πιπερι,ψιλοκομμενο ανιθο.Σε βραστο νερο βραζουμε το ρυζι με λιγο αλατι ισα ισα που αρχισει να σκαζει...το στραγγιζουμε και το προσθετουμε στην συκωταρια...δοκιμαζουμε αλατι ,πιπερι και προσθετουμε αν χρειαστει.Στιβουμε και ενα λεμονι μεσα στην γεμιση.
Γεμιζουμε το κατσικι και κλεινουμε την κοιλια με οδοντογλιφιδες.Περιχυνουμε με λεμονοχυμο τα κατσικι.Καθαριζουμε πατατες ,τις κοβουμε στην μεση και τις βαζουμε στα παινα του ταψιου.Σκεπαζουμε με λαδοκολα,βαζουμε στον φουρνο και ψηνουμε 1 ωρα στους 200 βαθμους.μετα 1 ωρα παλι κλειστο στους 180 και αλλες 2 στους 180 ανοιχτο.Βλεπουμε απο μια ακρη αν χρεια ζεται νερο και βαζουμε ζεστο με ενα μπρικι.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζομενη Αναρτηση

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ 1 κιλο κρεας μοσχαρι ποντικι κομμενο σε μικρα κομματακια 1 κουπα λαδι 1 μεγαλο κρεμυδι ψιλοκομμενο αλατι πιπερι 5...