ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Κατσικάκι γεμιστό στο φούρνο με πατάτες!!!
ΥΛΙΚΑ
5-7 κιλα κατσικι[εκτος τα μπουτια]
1 μεγαλη συκωταρια
2 αντεριες
12 φρερσκα κρεμυδακια
1 ξερο κρεμυδι
1 ματσακι ανηθο
Το χυμο απο 2 λεμονια
Αλατι
Πιπερι
Βουτηρο

Πως το φτιαχνουμε...

Πλενουμε πολυ καλα το κατσικακι,το αλατοπιπερωνουμε,μπιγουμε αν θελουμε σκελιδες σκορδο σε μερικα σημεια.Το αφηνουμε στο ταψι και πιανουμε να κανουμε την γεμιση....Ψιλοκοβουμε την συκωταρια,[αν θελουμε τη βραζουμε πρωτα],αχνιζουμε 1 ξερο, ψιλοκομμενο κρεμμυδι, και 12 φρεσκα κρεμυδακια.Προσθετουμε τα εντοσθια και τα αχνιζουμε μεχρι να πιουν τα υγρα τους.Βαζουμε αλατι ,πιπερι,ψιλοκομμενο ανηθο.Σε βραστο νερο βραζουμε το ρυζι με λιγο αλατι ισα ισα που αρχισει να σκαζει...το στραγγιζουμε και το προσθετουμε στην συκωταρια...δοκιμαζουμε αλατι ,πιπερι και προσθετουμε αν χρειαστει.Στιβουμε και ενα λεμονι μεσα στην γεμιση.
Γεμιζουμε το κατσικι και κλεινουμε την κοιλια με οδοντογλυφιδες.Περιχυνουμε με λεμονοχυμο τα κατσικι.Καθαριζουμε πατατες ,τις κοβουμε στην μεση και τις βαζουμε στα πλαινα του ταψιου.Σκεπαζουμε με λαδοκολα,βαζουμε στον φουρνο και ψηνουμε 1 ωρα στους 200 βαθμους.μετα 1 ωρα παλι κλειστο στους 180 και αλλες 2 στους 180 ανοιχτο.Βλεπουμε απο μια ακρη αν χρεια 
ζεται νερο και βαζουμε ζεστο με ενα μπρικι.







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις