XRUSA XERAKIA

Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ!!!
Υλικά
1 κεφαλάκι μαζί με τον λαιμο από κατσικάκι ή αρνάκι
1συκωταριά
1κιλό αντερακια
1 ματσάκι φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1καρδιά από μαρούλι ψιλοκομμένη
4κουταλιές βούτυρο φυτικό
1 κούπα ελαιόλαδο
1ματσάκι άνηθο
αλάτι
πιπέρι
2 λεμόνια
2αυγά για το αβγολέμονο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα αντερακια να φύγουν τα πολλά απο πάνω τους,τα κόβουμε σε τμχ 1μέτρου περίπου,παίρνουμε 1καλαμακι πλαστικό και τα γυρίζουμε το μέσα έξω.Τα πλένουμε 3 φορές και τα πασπαλιζουμε με αλάτι και μπόλικο χυμό λεμονιού.Όταν ασπρίζουν,είναι έτοιμα,να τα ξαναπλυνουμε και να τα ζεματιζουμε για λίγα λεπτά.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε νερό και ζεματαμε το συκώτι,το πνευμόνι,την καρδιά.
Στη συνέχεια πλένουμε πολύ καλά το κεφαλάκι με το λαιμό και τα βάζουμε να βράσουν σε άλλη κατσαρόλα.Το ζουμακι από το κεφαλάκι το κρατάμε και θα βάλουμε στην συνέχεια μέσα να βράσουν ψιλοκομμένο τα εντερακια,τα συκώτια και τον λαιμό.Επίσης ψιλοκοβουμε την καρδιά από το μαρούλι,τα φρέσκα κρεμμυδάκια,τον άνηθο και τα προσθέτουμε κι αυτά στην μαγειρίτσα.Βάζουμε το βούτυρο,το ελαιόλαδο,αλάτι και πιπέρι.Ένα φλυτζανακι του καφε ρυζι γλάσο η Καρολίνα.Είναι έτοιμη όταν βράσουν τα λαχανικά και το ρυζι.Κάνουμε αβγολεμονο οπως σε άλλες σούπες.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζομενη Αναρτηση

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ   ΥΛΙΚΑ        500γρ σιμιγδαλι ψιλο                 400γρ φρουκτοζη 3μηλα κομμενα σε ροδελες [η πολτοποιημεν...