ΚΕΙΚ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΣΟΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΠΡΑΛΙΝΑΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ





















ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ
250γρ,αλευρι που φουσκωνει μονο του
250γρ ζαχαρη αχνη
250γρ γιαουρτι πληρες
3αβγα
ξυσμα απο 1 λεμονι
70γρ μαργαρινη
1κ.γλ. κοφτο αλατι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΟΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
250 γρ. φραουλες να γινει χυμος στο μινι πιμερ
250γρ.φραουλες κομμενες στα 4-5 κομματια
1φλυτζανα αχνη ζαχαρη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
7 κουταλιες πραλινα φουντουκιου
100γρ. κρεμα γαλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κεικ..Αναβετε τον φουρνο στους 170 βαθμους
Λαδοαλευρωνετε την φορμα.Σε ενα σκευος βαζετε το αλευρι,το αλατι και τα ανακατευετε.Στον καδο του μιξερ βαζουμε το βουτυρομε την ζαχαρη και τα χτυπαμε καλα να αφρατεψουν.Προσθετουμε ενα ενα τα αβγα να ομογενοποιηθουν σιγα σιγα.Ριχνετε μεσα το ξυσμα λεμονιου,το γιαουρτι λιγο λιγο και το αλευρι ενναλαξ, μεχρι να ομογενοποιηθουν.Ριχνετε το μειγμα στην φορμα,ψηνετε για 50 λεπτα η οσο για να ψηθει.Το βγαζετε απο το φουρνο και μετα απο 5 λεπτα το ξεφορμαρετε.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις