ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 ΥΛΙΚΑ
2 φλ. τσαγιού αλεύρι μαλακό
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
3 κ.σ. γεμάτες κακάο
1/2 φλ. τσαγ. βούτυρο λιωμένο-κρύο
1 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
1/2 φλ.τσαγιου νερο
2 αυγά χτυπημέναη [η 1 μπανανα ωριμη λιωμενη]
1 πρέζα αλάτι
σταγονες κουβερτουρας
λίγα χρωματιστά κουφετάκια σοκολάτας 
για γαρνίρισμα[η καραμελιτσες χρωματιστες]
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη









  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ 
  • 100 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο. Κάνουμε λακκουβίτσα στη μέση, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αλάτι, προσθέτουμε το βούτυρο, τα αυγά, το γάλα ,το νερο και ανακατεύουμε καλά (όχι πολλή ώρα).Γεμίζουμε τις θήκες κατά τα 3/4, τις βάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε αέρα, στην τελευταία σχάρα, για 18΄-20΄ στους 170οC. Aφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι το γλάσο να γίνει χλιαρό. Ρίχνουμε σε κάθε μάφιν λίγη λιωμένη σοκολάτα και γαρνίρουμε με τα κουφετάκια.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις