ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ Η ΓΚΡΑΝΜΠΕΡΥ,ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΑ
ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΤΑΡΤΕΣ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ Η ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΚΡΑΜΠΕΡΥ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ ΦΡΟΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ!
ΥΛΙΚΑ
1φυλο ζυμης κουρου με μαγια
2φετες ψητη γαλοπουλα κομμενη σε κυβακια[προαιρετικα]
350γρ. σπανακι
1/2 ξερο κρεμυδι
2φρεσκα κρεμυδακια
110γρ. φετα 1κουταλια της σουπας κεφαλοτυρι Δανιας τριμμενο
2κουταλιες της σουπας ελαιολαδο μια πρεζα μοσχοκαρυδο[προαιρετικα].
ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ
250γρ μαργαρινη
250γρ γιαουρτι
250γρ ελαιολαδο
1 αβγο
1κ.γλ.αλατι
1 μπεικυν παουντερ
750γρ αλευρι γ.ο.χ
μισο φακελακι ξηρη μαγια
Πως το φτιαχνουμε
Ψιλοκοβουμε το κρεμυδι και σε ροδελες αο φρεσκα,τα βαζουμε με λιγο λαδι να μαραθουν και προσθετουμε το σπανακι.Οταν μαραθουν προσθετουμε την γαλοπουλα,το κεφαλοτυρι τριμμενο την φετα σε μικρα κομματακια,το μοσχοκαρυδο ,το αλατι ,το πιπερι.Ανοιγουμε το φυλο κουρου και με ενα μεγαλο στρογγυλο πατ την κοβουμε σε μεγαλους κυκλους.Παιρνουμε τα κομμενα κοματια ,γεμιζουμε με την γεμιση αφηνοντας στην ακρη γυρω γυρω 2 ποντους για να σκεπασουμε τριγυρω την ταρτα.Σπαζουμε ενα αβγο επανω στη γεμιση ,αλοιφουμε την ταρτα με λαδι και πασπαλιζουμε με κεφαλοτυρι.Ψηνουμε στους 175 βαθμους μεχρι να ροδισουν οι ταρτες.Αν θελουμε μπορουμε με την ιδια ζυμη να κανουμε γλυκιες ταρτουλες με σταφιδες,γκρανμπερυ,φραουλες η οτι αλλο αποξηραμενο φρουτο θελουμε.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Οι ταρτες ειναι απο μονες τους ενα πληρες γευμα,φανταστικες!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου