XRUSA XERAKIA

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

ΦΡΑΟΥΛΑ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΦΡΑΟΥΛΑ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΎ!!!
ΑΠΛΑ ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟ!!!








ΥΛΙΚΑ
1000γρ φραουλες ακαθαριστες
650γρ ζαχαρη λευκη
Χυμος απο μισο λεμονι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε τις φραουλες σε ενα σκευος γεματο νερο,ακαθαριστες και τις αφηνουμε 30 λεπτα.Τις βγαζουμε απο το νερο,κοβουμε το κοτσανακι και τις ριχνουμε στην κατσαρολα .Ριχνουμε την ζαχαρη απο πανω και ενα ποτηρι νερο.Στην αρχη βαζουμε την φωτια στομετριο εως δυνατο για να αρχισει ο βρασμος.Κουναμε την κατσαρολα κατα διαστηματα να μην κολλησει η ζαχαρη.Μολις φουσκωσει η ζαχαρη και δεν ανεβαινει αλλο,αποσυρουμε απο την φωτια,αφηνουμε να κρυωσει λιγο ,κουναμε την κατσαρολα να παρει την ζαχαρη που ειναι κλλημενη στα τυχωματα και την βαζουμε να ξαναβρασει.Σβηνουμε και αφηνουμε τις φραουλες να κρυωσουν ως την αλλη μερα.Με μια κουταλα τρυπητη αφαιρουμε τις φραουλες και τις βαζουμε να στραγγισουν για μια ωρα.Αυτο που βγαζουν οι φραουλες και το σιροπι τα βαζουμε να βρασουν για 15 λεπτα.Ξαφριζουμε το σιροπι ,το δοκιμαζουμε αν εδεσε και βαζουμε μεσα τις φραουλες.Αν αραιωσει το σιροπει,το βραζουμε για 2λεπτα,αν ειναι δεμενο απλα ζεσταινουμε την κατσαρολα για να ομογενοποιηθουν οι φραουλες με το σιροπι.Καλη επιτυχια!!!














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζομενη Αναρτηση

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ   ΥΛΙΚΑ        500γρ σιμιγδαλι ψιλο                 400γρ φρουκτοζη 3μηλα κομμενα σε ροδελες [η πολτοποιημεν...