ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

















































ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ 

Σπανακοτυροπιτα με χειροποίητο φύλλο.


ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλο σπανακια
1 κιλο τυρι αγελαδινο τελεμε
ανηθο
2 κρεμμύδια ξερα
1φλ.ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
1φλ.μικρό σιμιγδάλι
ΓΕΜΙΣΗ
Σωτάρουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι με τα σπανακια,τον ανηθο.Τα αφηνουμε να αχνιστουν,βαζουμε αλατι ,πιπερι,το σιμιγδαλι και αφου τραβηξει ολα τα υγρα,προσθετουμε την φετα θρυματισμενη.
ΖΥΜΗ
1 ποτηρι χλιαρο νερο 300 ml
4κ.σ.λαδι
2κ.σ.ξυδι
1κ.γλ.αλατι
600γρ αλευρι η οσο παρει για να γινει μια ζυμη μαλακη και να μην κολαει στα χερια
Βαζουμε το νερο χλιαρο.το λαδι,το ξυδι,το αλατι και τα δουλεουμε να ομογενοποιηθουν.
Βαζουμε το αλευρι λιγο,λιγο και διπλωνουμετην ζυμη συνεχεια,μεχρι να αρχισει να ξεκολαει απτην λεκανη.
Φτιαχνουμε μια ζυνη μαλακη,την κοβουμε σε 12 κομματακια,τα διαμορφωνουμε σε μικρα πιτακια και αλοιφουμε με ελαιολαδο.Να μεινουν 30 λεπτα να ξεκουραστουν η τα βαζουμε αραδιασμενα πανω στην λαδοκολα και στην καταψυξη.
Οταν θελουμε να ανοιξουμε φυλλο τα βγαζουμε απτην καταψυξη μεχρι να μαλακωσουν [1ωρα περιπου] και μετα ανοιγουμε κανονικα τα φυλλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε ενα φυλλο,ραντιζουμε με λαδι,συνεχιζουμε το ιδιο μεχρι τα 6 φυλλα.Προσθετουμε την γεμιση και καλυπτουμε παλι με ενα φυλλο ραντιζουμε[δεν αλοιφουμε!] με λαδι και ετσι συνεχιζουμε με τα υπολοιπα 5 φυλλα.Ραντιζουμε με λαδι και το επανω φυλλο.Τεμαχιζουμε την πιτα ελαφρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 βαθμούς 30' σε αέρα και άλλα 30-40 λεπτά πάνω κάτω. Η πίτα είναι έτοιμη όταν έχει ξεροψηθεί απο κάτω. Καλή επιτυχία!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις