ΣΑΛΑΤΑ ΤΡΙΧΡΩΜΗ
ΣΑΛΑΤΑ ΤΡΙΧΡΩΜΗ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο παντζαρια βρασμενα
1 μετριο μπροκολο βρασμενο
ΛΑΧΑΝΟ
1κιλο λαχανο λευκο
2 πιπεριες κοκκινες γλυκες
2 κλαδακια σελινο ψιλοκομμενα
3 καροτα τριμμενα στον χοντρο τριφτη
1 φλυτζανι ξυδι
λιγο ελαιολαδο
ελιες για το γαρνιρισμα
Πως την φτιαχνουμε
Βραζουμε τα παντζαρια στην χυτρα σε μπολικο νερο για 30 λεπτα.
Σε νερο που βραζει,ριχνουμε το μπροκολο ,αλατι,χυμο απο λεμονι,βραζουμε το μπροκολο για 5 λεπτα.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο παντζαρια βρασμενα
1 μετριο μπροκολο βρασμενο
ΛΑΧΑΝΟ
1κιλο λαχανο λευκο
2 πιπεριες κοκκινες γλυκες
2 κλαδακια σελινο ψιλοκομμενα
3 καροτα τριμμενα στον χοντρο τριφτη
1 φλυτζανι ξυδι
λιγο ελαιολαδο
ελιες για το γαρνιρισμα
Πως την φτιαχνουμε
Βραζουμε τα παντζαρια στην χυτρα σε μπολικο νερο για 30 λεπτα.
Σε νερο που βραζει,ριχνουμε το μπροκολο ,αλατι,χυμο απο λεμονι,βραζουμε το μπροκολο για 5 λεπτα.
ΣΑΛΑΤΑ ΛΑΧΑΝΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ
Προετοιμασία πικαντικης με λαχανο.
Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Προσθέτουμε το ξύδι ,1/2 φλιτζ. του τσαγιού νερό, αλάτι και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε χωρίς τα υγρά της,προσθέτοντας ελαιόλαδο και μερικές ελιές για γαρνίρισμα. Διατηρείται στο ψυγείο έτσι όπως είναι χωρίς φυσικά το λάδι. Εγώ συνήθως κάνω διπλή δόση και την βάζω στο ψυγείο. Έτσι τρώμε όλη την εβδομάδα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου