ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΆ!ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ!!!
Αγαπημενο αρτοποιημα,ευγεστο,λαχταριστο και θρεπτικο.
Λατρεια ολων στν οικογενεια,φτιαξτε τα και απολαυστε την κορδονατη υφη τους ,την μυρωδια των μπαχαρικων και του πορτοκαλιου.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
 ΥΛΙΚΑ1κιλό αλεύρι για τσουρέκια
200γρ. βουτηρο αγνό
300γρ. ζάχαρη
4 αβγα
150γρ.γάλα
150γρ.χυμό πορτοκάλι
2 φακελάκια ξηρή μαγια η 100γρ φρεσκια
1κ.γλ.αλάτι
2κ.γλ.μαχλεπι
1/2κ.γλ.κακουλε
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βάζουμε το χλιαρό γάλα σε μια λεκάνη.Ρίχνουμε την ξηρή μαγια και την διαλύουμε μέσα στο γάλα.Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,2 κουταλιές αλεύρι και αφήνουμε να φουσκώσει.Σε ένα σκεύος λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε την ζάχαρη να λιώσει,σε χαμηλή φωτιά.Σπαμε τα αβγα σε άλλο σκεύος και ανακατεύουμε ελαφρά.Όταν φουσκώσει η μαγια προσθέτουμε το βούτυρο+αβγά,λίγο λίγο το αλεύρι,το πορτοκάλι,το μαχλεπι,και το κακουλε.Χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο,να γίνει μια κορδονατη ζύμη.Κολλάει στα χέρια,γιαυτό τα λαδωνουμε και φτιάχνουμε 6 μπαστουνακια.Τα αφήνουμε10λεπτά να αφρατεψει η ζύμη και για 40 λεπτά η μεχρι να ροδισουν πανω κατω..ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις