ΣΥΚΩΤΙ,ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ, ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ

ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ!
Ενα αγαπημένο φαγητό της Μικρασιατισας πεθεράς μου!
Νόστιμο,γευστικό,θρεπτικό!Δοκιμάστε το χωρίς ενδοιασμούς!!!
ΥΛΙΚΑ
500γρ.συκώτι
2. μεγάλα κρεμυδια ψιλοκομμένο
4 ώριμες πιστοποιημένες ντομάτες
1φλυτζανα ελαιόλαδο
Φυλο Δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
1 φλυτζανακι λευκό κρασί
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Αχνιζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμυδια να Ξανθαινουμε.Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το συκώτι και το αχνιζουμε κι αυτό να αλλάξει χρώμα.Προσθέτουμε την πολτοποιημενη ντομάτα να πιει τα υγρά της,ρίχνουμε το κρασί να εξατμιστει,την δάφνη,το αλάτι το πιπέρι.Βράζουμε σε σιγανη φωτιά,προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και αφήνουμε να μείνει με την σάλτσα του.Προσοχή το συκώτι δεν θέλει πολυ βράσιμο γιατί σκληραίνει Δοκιμάστε στην μισή ώρα,αν έχει φύγει το ωμο,τότε είναι έτοιμο.
ΠΙΛΑΦΙ
1 κούπα ρύζι Καρολίνα
2κουταλιές της σούπας μαργαρίνη,η αγνό βούτυρο
3κούπες βραστό νερό
Αλάτι
Πιπέρι
1 κύβο ζωμο βοδινου
Βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί,ρίχνουμε το ρύζι να τσιγαριστει 
μέχρι να χωρίζουν τα ρυζακια μεταξύ τους  .Προσθέτουμε το ζεστό νερό,τον κύβο,το αλάτι,το πιπέρι.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις