ΚΩΚ ΤΑΨΙΟΥ

ΚΩΚ ΤΑΨΙΟΥ !!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

1,5 φλ.αλευρι που φουσκωνει μονο του
2κ.γλ.μπεικυν
2κ.γλ.βανιλια
6 αβγα χωρισμενα σε ασπραδια για μαρεγκα και κροκους
1,5 φλ ζαχαρη.

ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

8κ.σ.αλευρι για ολες τις χρησεις
4κ.σ.κορν φλαουρ
5 φλ.γαλα πληρες
6 κροκους
1 φλ.ζαχαρη
1 κ.γλ. βανιλια
3 κ.σ.βουτηρο
ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
1 φλ.και 1κ.σ κρεμα γαλακτος
1 φλ. και 1 κ.σ κουβερτουρα
1
κ.σ.μελι
Σιροπι
1,5 φλ.νερο
1,5 ζαχαρη

Εκτέλεση



Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με το μπέικιν πάουντερ και 2 κ.γλ. βανίλια. Σε σταθερό μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια αυγού σε μαρέγκα, για περίπου 15 λεπτά. Με μίξερ χειρός χτυπάμε σε μεγάλο μπολ 1,5 φλιτζ. ζάχαρη με 6 κρόκους μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα ζάχαρης-κρόκων στο μπολ με τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε το μείγμα από αλεύρι και ανακατεύουμε μαλακά με κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα. Στρώνουμε δύο μέτρια ταψάκια με λαδόκολλα και ισομοιράζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την κρέμα: Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βράζουμε την μισή ποσότητα γάλακτος. Παράλληλα, σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το υπόλοιπο γάλα με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κορν φλαουρ, 1 φλιτζ. ζάχαρη, τους κρόκους αυγών και 1 κ.γλ. βανίλια. Όταν το γάλα βράσει, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μείγμα γάλα-αλεύρι και το βούτυρο. Παράλληλα ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσέχουμε να μη σβολιάσει η κρέμα μας.
Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας: Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν μεταξύ τους. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με 1 φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί ένα σιρόπι.
Μοντάρουμε το κωκ: Ξεφορμάρουμε το πρώτο παντεσπάνι (πρέπει να είναι εντελώς κρύο) και το βάζουμε σε μεγάλη πιατέλα ή ταψί. Το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι. Απλώνουμε την κρέμα από πάνω, συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε και τέλος επικαλύπτουμε με το γλάσο σοκολάτας. Καλύπτουμε το κωκ ταψιού με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί για 2-3 ώρες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις