ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΟΨΥΧΑ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΖΥΜΗ




ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΑΛΕΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΖΥΜΗ!!!
Τι χρειαζόμαστε:
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
3/4 κούπας τριμμένη ινδική καρύδα
1/2 κούπα ψυχα καρυδια τριμενη (προαιρετικά)
ξύσμα 1-2 πορτοκαλιών
125 γρ μαργαρίνη soft
1-2 βανίλιες
3/4 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
1/2 κ.γλ. σόδα
3/4 φακελάκι baking powder (15 γρ)
περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ασπράδι (για το άλειμμα πριν το ψήσιμο)[προαιρετικα]
Πώς το κάνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ το καλαμποκέλαιο, τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα υγρά (χυμό πορτοκαλιού και κονιάκ) και, στη συνέχεια, τα αρωματικά (βανίλιες και ξύσμα πορτοκαλιού).
Συνεχίζοντας το χτύπημα, αλλά χαμηλώνοντας ταχύτητα στο μίξερ, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Αφού βάλουμε τα 3/4 του αλευριού, συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι, ώστε να ελέγχουμε την υφή του μείγματος. Πρέπει να γίνει μια εύπλαστη ζύμη, οπότε αυξομειώνουμε ανάλογα την ποσότητα του αλευριού. Προσθέτουμε την ινδική καρύδα και τα τριμμένα καρυδια.Χωριζουμε τη ζυμη σε 4 κομματια,λαδωνουμε τον παγκο μας,ανοιγουμε με τον πλαστη φυλλο παχους 1,5 με 2ποντους και εφαρμοζουμε επανω του τα κουπατ και κανουμε σχηματα. Τα βουταμε στο σκευος με την αμυγδαλοψυχα.Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα (θα χρειαστούν 4 λαμαρίνες) και αλείφουμε με το ασπράδι χτυπημένο με λίγο νερό.
Ψήνουμε στους 200ο C μέχρι να ροδίσουν ή στους 170ο C, αν ψήσουμε τις λαμαρίνες δυο-δυο σε θερμό αέρα.


Αφήνουμε να κρυώσουν, κατά προτίμηση σε σχάρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν χρησιμοποιήσουμε ένα ποτήρι του νερού,όλα τα υλικά μετρηθούν με αυτό, θα προσαρμόζουμεστο τέλος την ποσότητα του αλευριού, ώστε να πετύχουμε τη σωστή υφή της ζύμης μας.
Το άλειμμα με το ασπράδι μπορεί κανείς να το παραλείψει, οπότε τα κουλούρια μας είναι εξίσου νόστιμα και νηστίσιμα.
Επειδή η ινδική καρύδα ενσωματώνεται στη ζύμη, αυτά τα κουλούρια αρέσουν και σε εκείνους που δεν την προτιμούν ιδιαίτερα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις