ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ
ΥΛΙΚΑ
250γρ μαργαρινη
250γρ γιαουρτι
250γρ ελαιολαδο
1 αβγο
1κ.γλ. αλατι
1 μπεικυν παουντερ
750γρ αλευρι γ.ο.χ.
300γρ φετα τριμενη για την γεμιση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ζυμωνουμε ολα μαζι,εκτος απο τη φετα,κανουμε μια μαλακη ζυμη.Παιρνουμε στη χουφτα μας ζυμη οσο ενα καρυδι,πλαθουμε σε πιτακι στρογγυλο ,γεμιζουμε τη μιση επιφανεια με φετα και κλεινουμε σαν μισοφεγγαρο.Ψηνουμε πανω κατω αντιστασεις στους 180 βαθμους για μιση ωρα η μεχρι να ροδισουν και να ψηθουν.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Λαχταριστα κλασικα τυροπιτακια της μαμας!
ΥΛΙΚΑ
250γρ μαργαρινη
250γρ γιαουρτι
250γρ ελαιολαδο
1 αβγο
1κ.γλ. αλατι
1 μπεικυν παουντερ
750γρ αλευρι γ.ο.χ.
300γρ φετα τριμενη για την γεμιση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ζυμωνουμε ολα μαζι,εκτος απο τη φετα,κανουμε μια μαλακη ζυμη.Παιρνουμε στη χουφτα μας ζυμη οσο ενα καρυδι,πλαθουμε σε πιτακι στρογγυλο ,γεμιζουμε τη μιση επιφανεια με φετα και κλεινουμε σαν μισοφεγγαρο.Ψηνουμε πανω κατω αντιστασεις στους 180 βαθμους για μιση ωρα η μεχρι να ροδισουν και να ψηθουν.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου